Slotconcert 150 jaar Stedelijke Harmonie Dockum 2024

  • 14 December 2024 20:15
  • Sense Dokkum
  • € 13,50
Slotconcert 150 jaar Stedelijke Harmonie Dockum 2024

Slotconcert 150 jaar Stedelijke Harmonie Dockum

De Stedelijke Harmonie Dockum, dit jaar 150 jaar oud, sluit haar jubileumjaar af met een spetterend slotconcert. Muzikale medewerking zal worden verleend door niemand minder dan Fardau van der Woude. Ook zullen er dansers van Stichting Dûns uit Drachten acte de présence geven.

Met zijn 150 jaar is de Stedelijke Harmonie Dockum één van de oudste harmonie-orkesten van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis  en is nog steeds een springlevende en gezellige vereniging. Het “Dockumer Muziek Corps” is op 4 mei 1874 opgericht vanuit de toenmalige Schutterij uit de stad Dockum en 9 leden van muziekvereniging “Tenuto”. Dit gebeurde op initiatief van muziekonderwijzer R.J. Bokelman. Men leende de instrumenten van “Tenuto” en trad op in het uniform van de Schutterij. De repetitie werd gewoon als dienst beschouwd. 

De Stedelijke Harmonie Dockum, een orkest met ruim 30 werkende leden, staat sinds 2022 onder leiding van Jeanette Valkema. Er wordt wekelijks op de donderdagavond gerepeteerd. Het aanwezig zijn is geen ‘onderdeel van dienst’ meer maar een plezierige verplichting om samen muziek te maken.

Fardau van der Woude is geboren en getogen in het Friese stadje Dokkum. Ze is opgegroeid in een muzikaal gezin en de liefde voor muziek nam ze al snel over!
Al op jonge leeftijd zong ze in een kinderkoor en vervolgde haar zangkunst bij het Fries jongerenkoor. Daar kreeg ze ook zangles in allerlei verschillende stijlen, wat haar erg nieuwsgierig maakte. Het was niet alleen “lichte” muziek die ze voorgeschoteld kreeg; ook klassieke muziek stond op het menu.

In 2013 heeft ze haar opleiding aan het Prins Claus Conservatorium afgerond. Fardau zingt zowel klassieke als lichte muziek, daardoor heeft ze een heel divers repertoire.