Rachel Croft

  • 18 November 2023 20:30
  • MFC "It Spektrum", Burdaard
  • € 15,00
Rachel Croft

PRIMEUR!!

Voor de allereerste keer zingt Rachel Croft met haar band in het theater.

 

Singer-songwriter Rachel Croft is een echte aanrader. Na ontdekt te zijn als ‘busker’ in de straten van het Britse York zit haar carrière goed in de lift. Dit is ook mede te danken aan haar debuutalbum ‘HOURS AWAKE’ die hele goede recensies heeft mogen ontvangen. Ze beschikt over een prachtige stem met een groot bereik en in de wandelgangen wordt ze al stilletjes de nieuwe Joni Mitchell genoemd.

Rachel Croft wordt momenteel gezien als één van de grootste singer-songwriter talenten die Groot Brittannië rijk is. Ze valt op met een opvallende stem met een groot bereik en combineert complexe vocalen met zeer fijn gitaarspel. In Engeland en Ierland geniet deze jonge singer-songwriter uit York een grote populariteit. Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd door Keltische melodieën en de doordachte teksten van artiesten als Joni Mitchell, Sandy Denny en Matt Corby.

Rachels muziek is filmisch, vaak intens, met een vleugje soul uit de jaren 70. Haar songs worden als intensief en gevarieerd omschreven wat in combinatie met haar sterke podiumpresentatie haar in de schijnwerpers van een aantal toonaangevende Britse festivalpodia en -locaties in Europa heeft gebracht. Hierbij trok ze de aandacht van o.a. BBC Music, csgm blog, POPMUZIK en Liverpool Sound and Vision.

Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd door Keltische melodieën met doordachte teksten van Joni Mitchell, Sandy Denny en Matt Corby. Rachel Croft, geboren in Nottingham, ontwikkelde zich in York als zeer getalenteerde singer-songwriter met wortels diep in de volksmuziek en kunst. Tijdens haar universiteitsjaren leerde ze zichzelf gitaar spelen en lukte het haar los te komen van de reeds platgetreden muziekpaden om zich als onafhankelijke muzikant en artiest een weg te banen door middel van busking in de straten van York.

De jonge singer-songwriter wordt momenteel gezien als een van de talenten uit Engeland. Ze combineert rijke, complexe vocalen met zeer fijn gitaarspel. In de loop der jaren is Rachels muziek naar een hoog niveau gestegen en geëvolueerd naar een meer genre-vloeiend geluid: het is filmisch, vaak intens, met een vleugje soul uit de jaren 70. Haar songs worden als intensief en gevarieerd omschreven wat in combinatie met haar sterke podiumpresentatie haar in de schijnwerpers van een aantal toonaangevende Britse podia en festivallocaties in Europa heeft gebracht.

Rachel nam in 2017 haar langverwachte eerste single Only Dreams in op. Deze single werd daarop opgevolgd in 2019 door haar debuutalbum Hours Awake, met als hoogtepunt een succesvolle albumlancering in The Crescent in York. Dit markeerde het begin van haar reguliere tournees door Nederland. Sindsdien heeft Rachel – ook in ons land – een aanzienlijke aanhang opgebouwd.

De Britse zangeres Rachel Croft komt op zaterdag 18 november voor de eerste keer live optreden met haar eigen band, daags na de opnames voor Noarderwyn Live.