Tribute to the Cats band OBDAM

  • 12 November 2023 16:00
  • Tribute to the Cats band
  • € 23,00
Tribute to the Cats band OBDAM

Locatie
Sociaal-Cultureel Centrum De Brink Obdam
Dorpsstraat 155
1713 HE OBDAM

0226-451791
Web : www.debrinkobdam.nl
Mail : info@debrinkobdam.nl 

Optreden
Zaal open:  14.30 uur
Concert: 16.00 -19.30 uur

Dit is een sta concert

Tribute To The Cats Band

In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid. Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de Tribute To The Cats Band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg.

Inmiddels zijn we 20 jaar en meer dan 700 concerten verder. 
‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’ zorgen wekelijks in het land voor een feest der herkenning. 
De bezoekers van de concerten van de Tribute To The Cats Band, zijn vroeger voor een deel ook de bezoekers van de concerten van The Cats geweest. Maar bij de grote schare fans die zich inmiddels rond de band heeft verzameld sluiten zich ook steeds meer jonge mensen aan, omdat ze aan een avondje Catsmuziek veel gezelligheid en plezier beleven.

De meeste bandleden hebben in het verleden hun sporen in de Volendamse muziekscene ruimschoots verdiend , in onder meer Next One, The Business, Left-site , Dutch , Dos-Chicos , en Fiësta: Thoom Veerman, Nico Tol, Harmen Veerman, nieuweling Marcel Veerman , Michel de Haan , en Jan Veerman.

De ‘jonkies’ Cees Veerman en Larry Koning , zijn aanstormende talenten, die de tijd van The Cats nooit hebben meegemaakt. Des te meer waarderen ze wat hun dorpsgenoten indertijd teweeg hebben gebracht , en genieten ze wekelijks van wat de muziek van The Cats , anno 2022 nog steeds los maakt.

De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Catssound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze onder meer ondersteund door soundengineer & Manager, Jan Schilder, die destijds bij The Cats ook al verantwoordelijk was voor het zaalgeluid. Bij hem is ook ‘Vaya con dios’, ‘Scarlet ribbons’, ‘Marian , Lea’ en ‘Jukebox’ weer in vertrouwde handen.

Misschien nog wel het meest trots op het succes en de populariteit van de Tribute To The Cats Band zijn de oorspronkelijke bandleden van The Cats zelf. Dat heeft onder meer al geleid tot enkele gastoptredens, waarbij zowel op het podium als in de zaal vele emoties los kwamen. Met als hoogtepunten , het 15 jarig bestaan ( Maart 2017 )in een uitverkocht AFAS-Live theater, en in Juni 2022, het 20 jarig bestaan, op het Europaplein in Volendam.

Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma , met vrijwel alle Cats-hits: En nogmaals , het is een feest van herkenning met veel gezelligheid en plezier!