" Blyn Spul"

€ 8,00
za 3 mrt 2018 - 20:00
De Kruisweg
Deur open 19.30
Pin aanwezig

      “Hjir binne wy dan” uit Damwald spelen humoristisch “Blyn Spul,"

Sinds 1984 brengt de toneelvereniging “Hjir binne wy dan” uit Damwâld een toneelstuk op de planken. 

Uit vroegere tijden is bekend, dat de bewoners van de dorpen in Friesland en Groningen zich in de winteravonden vermaakten met toneel spelen. 

In Damwâld is er ook dit jaar weer een toneelstuk en wel op zaterdag 24 februari en zaterdag 3 maart. 

 Deze toneelvereniging staat veelal bekend vanwege het spelen van humoristische toneelstukken. En wat is er zo langzamerhand veel gelachen in de Krúswei. Andries Visser was één van de spelers van het eerste uur. Ook dit jaar speelt Andries Visser weer een rol. Visser speelt met vier vrouwen “Blyn Spul”.


 “Blyn Spul” bevat een hilarisch stout plan  

Drie vriendinnen spreken tijdens hun wekelijkse kaartavondje hun zorg uit over de Zorg in het verzorgingstehuis in hun dorp. Ze zijn ook heel duidelijk welke wantoestanden er in het verzorgingstehuis heersen. In de nachturen is er slechts één verpleegster aan het werk om zorg te bieden voor twintig bejaarden. De gemeente wil geen extra geld geven om deze wantoestanden te verbeteren. Er moet echt iets ondernomen worden, aldus de kaartvriendinnen. De vriendinnen bedenken om dan maar een bank te overvallen. Met het geld kunnen ze dan hulp bieden voor betere zorg voor het bejaardentehuis. Hoe dit hilarische toneelstuk afloopt kunt u met eigen ogen bekijken in de Krúswei.     

De première is op zaterdag 24 februari vanaf 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30

  

              

 

 

 

 

 Mobiel scannen mogelijk. Dit houdt in dat uw E-tickets kunnen worden gescand vanaf uw smartphone.